Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 21 to 32 of 32

Thread: MFJ-929

  1. #21
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Trebuie sa mearga cu TUNE din statie, am facut toate setarile si in statie si in tuner si tot nu vrea..... Nu sunt singurul, e frecventa problema. Tind sa cred ca acel cablu de fabrica mai are ceva prin el...

  2. #22
    membru al forumului
    Join Date
    Nov 2012
    Location
    Timisoara
    Age
    50
    Posts
    63
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Ca sa faca tune (nu PTT) , adica sa emita o purtatoare la putere redusa - cca. 10W, atat 857/897 cat si FT-2000 au un pin dedicat care se numeste TX Req.
    La 857/897 este pe un jack stereo de 3.5mm, la FT-2000 este un conector RCA separat.

  3. #23
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    https://www.google.ro/url?sa=t&sourc...AswtgO1mnboLFw
    Da, e mai simplu la TUNE din tuner dar Edi vrea sa dea comanda din statie, caz in care are loc un "dialog" cu ATU.
    Uita-te pe documentatia de la interfata MFJ din link.
    Categoric e inclusa in ATU-ul tau, verifica socurile smd, in montaje similare am gasit uneori socuri strapunse.
    Cablul original nu are nimic in interior, e straight.
    Postez de pe telefon asa ca e posibil sa iasa aiurea mesajul.
    Last edited by yo3hjv; 20-08-2015 at 07:08 AM.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  4. #24
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    R?spuns la: MFJ-929

    "Dialogul" cu tunerul are loc pe acelasi cablu si nimic in plus, inclusiv alimentarea tunerului, conform pag.10 din manualul MFJ-929. La actionarea tastei TUNE din statie, indiferent in ce mod de lucru si cu ce putere, aceasta trece in CW cu 10W si face acordul antenei, dupa care revine la starea de dinaintea acestei manevre. Atasez manualul MFJ-929 spre edificare.
    MFJ-929 user manual.pdf

  5. #25
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Edi, MFJ face o interfata pentru ATU ca produs distinct, de exemplu pentru conectarea pe mufa CAT a unui tuner chior de LDG.
    Aceasta interfata este deja inclusa in ATU-ul tau, care se conecteaza pe CAT si emuleaza un tuner Yaesu tip FC30/40.
    Linkul trimis de mine duce la un pdf cu schema electrica a interfetei, care lipseste din manualul trimis de tine.
    Ziceam sa dai o privire pe ea si sa vezi daca poti sa identifici vreo componenta defecta pe placa.
    Daca totul e OK atunci naiba stie de unde e buba...
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  6. #26
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Tunerul este bun, am testat pe un Icom 718 si merge cu TUNE din statie. Pe de alta parte FT-857 merge perfect cu tunerul FC-30.

  7. #27
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Pai, daca si JP4 este in pozitie, atunci e foarte probabil ca ATU sa aiba o buba la codul din uC.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  8. #28
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    R?spuns la: MFJ-929

    Aici e aici... JP4 nici nu exista la tunerul meu, si nici nu a existat vreodata. Locul unde trebuia sa fie este "virgin", ca sa zic asa. Nu se vede sa fi umblat cineva acolo. Cred ca este vreo alta versiune de mainboard.



    Attached Images Attached Images

  9. #29
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Hm, si nu incerci sa il pui?
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  10. #30
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Pai daca nu l-a pus fabrica, io stiu.... O fi alta revizie de hardware la care probabil nu este necesar, s-o face toata treaba numai din soft....

  11. #31
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    Este Revizia 1, scrie pe placa...Un pin merge la Q22 si D23 cel putin... Nu cred ca ai ce sa strici daca incerci, totul e pe TTL acolo.Prudential, pui o rezistenta de 470 Ohm.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  12. #32
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,040
    Rep Power
    10

    Răspuns la: MFJ-929

    In manual scrie de JP4 si, daca nu ai vreo erata, atunci e o problema de ansamblare. Se mai intampla la MFJ... as pune pariu pe o bere ca de acolo e buba.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

TeenTelecom - Provider internet fibra optica Bucuresti