Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 26

Thread: Examen radiotehnica clasa I

  1. #1
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    44
    Posts
    116
    Rep Power
    10

    Examen radiotehnica clasa I

    Am o nelamurire. Atat aici pe forum cat si pe site-ul Ancom gasesc lista de subiecte de radiotehnica pentru clasa III si II.
    Nu gasesc ceva similar pentru clasa I si din cate tin minte, pana de curand in acea lista era inclusa si clasa I.
    Ma inseala pe mine memoria sau chiar asa a fost? Poate sa ma lamureasca cineva daca si unde exista subiectele pentru clasa I ?
    Daca bine tin minte, la examenul de clasa II s-a spus in sala ca pe lista de subiecte, cei cu clasa III trebuie sa completeze doar primele parca 20 de intrebari, iar cei cu clasa II si I trebuie sa completeze toata lista de subiecte, deci subiectele pentru II si I erau comune.
    Multumesc.

    73,
    Last edited by pisoiu; 01-04-2013 at 06:10 PM.
    YO5CFL

  2. #2
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,041
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Probabil ca examenul respectiv a fost acum mai muuulta vreme.
    De cativa ani, examenul are intrebari diferite, dar in acelasi numar indiferent de clasa pentru care se da examen.
    Pentru cls. I-a nu sunt publicate grile model.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  3. #3
    Administrator YO3IBZ's Avatar
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    KN34bj
    Age
    35
    Posts
    773
    Rep Power
    10

    Re: Examen radiotehnica clasa I

    poate te ajuta pagina lui YO6OWN http://examyo.scienceontheweb.net/
    01011001 01001111 00110011 01001001 01000010 01011010 00100000 00101101 00100000 01000001 01110101 01110010 01100101 01101100

  4. #4
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    44
    Posts
    116
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by yo3hjv View Post
    Probabil ca examenul respectiv a fost acum mai muuulta vreme.
    De cativa ani, examenul are intrebari diferite, dar in acelasi numar indiferent de clasa pentru care se da examen.
    Regulament, art. 32

    Examenul de a III-a a fost acu 2 ani, de a II-a anul trecut....si de I maine
    YO5CFL

  5. #5
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Am sie o intreba si anume daca intrebarile de la probele de legisltie, NTSM, reguli de operare,sunt aceleasi ca pe site-ul
    http://examyo.scienceontheweb.net/ ?
    Multumesc anticipat,
    Nae

  6. #6
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    44
    Posts
    116
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Continutul seamana, insa la NTSM trebuie sa raspunzi in scris, nu ti se dau variante de raspunsuri. Primesti o foaie cu 10 intrebari si apoi pe formularul pe care ai completat grila de la radiotehnica si proceduri, scrii raspunsurile "ad labam".

    73,
    Last edited by pisoiu; 09-04-2013 at 04:58 PM.
    YO5CFL

  7. #7
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    6
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Tnx vy
    BTW poate era mai bine sa fie si acestea tot grila pentru a se elimina eventualele interpretari.
    Vom vedea miercuri cum v arata. Tu sper ca ai luat pentru ca am vazut ca ai avut o ascensiune rapida si pentru care te felicit din suflet.
    Sper sa te si ajute autorizatia pentru clasa I.

  8. #8
    membru al forumului
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    44
    Posts
    116
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Lucrez in domeniu, asa ca invatatul a fost mai usor.
    Poate ca ar fi fost bine sa fie grila, dar acum asa sunt. Oricum, o parte din intrebari nu mai prea sunt ancorate in realitate, ele vin din vremea cand emitatoarele erau cu lampi si lucrul cu ele presupuneau pericole precum electrocutarea la tensiuni mari, incendii, etc.
    Bafta la examen sa ai.

    73,
    YO5CFL

  9. #9
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,041
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Se observa o recrudescenta a montajelor pe lampi asa ca nu strica, deh! Poate vor apare SDR-uri pe lampi!
    Bafta!!!
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  10. #10
    membru al forumului
    Join Date
    Aug 2012
    Age
    50
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by yo3hjv View Post
    Se observa o recrudescenta a montajelor pe lampi asa ca nu strica, deh! Poate vor apare SDR-uri pe lampi!
    Bafta!!!
    Ce glumet esti!!! Dar de ce sa ajutam cand putem fi ironici.

  11. #11
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,041
    Rep Power
    10

    Re: Examen radiotehnica clasa I

    Pai, omul a fost ajutat...
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  12. #12
    membru al forumului
    Join Date
    Aug 2012
    Age
    50
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Re: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by yo3hjv View Post
    Pai, omul a fost ajutat...
    de cine? ca de tine nu.

  13. #13
    Super Moderator mirzan daniel's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    kn37dl
    Posts
    470
    Rep Power
    10

    Re: Răspuns la: Re: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by spetza View Post
    de cine? ca de tine nu.
    Prietene, ce te umfli așa? Ai citit atent ce s-a scris mai sus?
    YO8RQP

  14. #14
    Moderator cristiand01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bucuresti KN34AJ
    Age
    61
    Posts
    836
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Nu va mai impacientati chiar asa, ca la prima revizuire de regulament se vor contopii categoriile II si I.
    Nu vom mai avea decat "novice" si "expert".

    Vor mai fi si alte modificari semnificative in regulamentul romanesc, incat sa fie pus in acord deplin cu regulamentele celorlalte tari occidentale.
    Regulamentul romanesc actual, este inca tributar societatii socialiste multilateral dezvoltate, apusa mai demult timp.

  15. #15
    membru al forumului
    Join Date
    Aug 2012
    Age
    50
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    revin cu intrebarea la care nu mi s-a raspuns. de ce mi-au fost sterse postarile? e asa secret mare subiectul de la radiotehnica clasa I? SUBIECTELE LA CLASA I SUNT CELE PUBLICATE DE ANCOM. CELE CU GRAD MAI MARE DE DIFICULTATE. nu e mare lucru. dar secretomania tipic romaneasca... daca eu am clasa I de ce sa aiba si altul?

    sau faptul ca l-am atins pe stie el cine... e specie protejata?

  16. #16
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,041
    Rep Power
    10

    Re: Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by spetza View Post
    revin cu intrebarea la care nu mi s-a raspuns. de ce mi-au fost sterse postarile? e asa secret mare subiectul de la radiotehnica clasa I? SUBIECTELE LA CLASA I SUNT CELE PUBLICATE DE ANCOM. CELE CU GRAD MAI MARE DE DIFICULTATE. nu e mare lucru. dar secretomania tipic romaneasca... daca eu am clasa I de ce sa aiba si altul?

    sau faptul ca l-am atins pe stie el cine... e specie protejata?
    Salut!

    Nu cred ca ti s-a sters vreo postare ci e posibil sa fi fost postata la un moment cand forumul a avut niste probleme tehnice.
    Despre ce era vorba?

    Adrian

    PS
    E frumos si util sa te prezinti, sa stim si noi cine esti.

    Adrian
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  17. #17
    membru al forumului
    Join Date
    Sep 2015
    Location
    Cluj-Napoca
    Age
    29
    Posts
    5
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Exista si un termen estimativ pentru aceste schimbari? Multumesc anticipat!

  18. #18
    Moderator cristiand01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bucuresti KN34AJ
    Age
    61
    Posts
    836
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Nu exista un termen estimativ pentru aceste schimbari. (dar puteti sa va interesati la ANCOM, sectiunea pentru radioamatori, cand se va face prima revizuire de regulament, si cel mai probabil va va raspunde "ĂŻn curand" raspunsul pe care l-am primit si eu de mai multe ori)

    Si eu am o propunere (pertinenta) pentru noua revizuire a regulamentului si anume aceea de a se specifica in autorizatia de radioamator (indiferent de categorie) ca radioamatorul are dreptul de a instala si folosi si o antena, pe langa statia de E/R specificata in autorizatie.

  19. #19
    membru al forumului
    Join Date
    Aug 2012
    Age
    50
    Posts
    7
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Quote Originally Posted by yo3hjv View Post
    Salut!

    Nu cred ca ti s-a sters vreo postare ci e posibil sa fi fost postata la un moment cand forumul a avut niste probleme tehnice.
    Despre ce era vorba?

    Adrian

    PS
    E frumos si util sa te prezinti, sa stim si noi cine esti.

    Adrian
    v-am raspuns pe pm. era frumos sa-mi raspundeti. chiar daca mi-ati fi raspuns "da mai boule am primit mesajul".

    Quote Originally Posted by Marius Titul View Post
    Exista si un termen estimativ pentru aceste schimbari? Multumesc anticipat!
    vise. niciodata. conform noului proiect de regulament vor fi 4 clase. art. 15 de aici: http://www.ancom.org.ro/uploads/form...1469104769.pdf
    cu modificarea ca se da examen 3->2->1. nu ca pana acum cand se putea da examen pentru certificat clasa 1 si autorizare succesiva 3->2->1.

    Quote Originally Posted by cristiand01 View Post
    Nu exista un termen estimativ pentru aceste schimbari. (dar puteti sa va interesati la ANCOM, sectiunea pentru radioamatori, cand se va face prima revizuire de regulament, si cel mai probabil va va raspunde "ĂŻn curand" raspunsul pe care l-am primit si eu de mai multe ori)

    Si eu am o propunere (pertinenta) pentru noua revizuire a regulamentului si anume aceea de a se specifica in autorizatia de radioamator (indiferent de categorie) ca radioamatorul are dreptul de a instala si folosi si o antena, pe langa statia de E/R specificata in autorizatie.
    da, propunerea e foare buna, dar ancom nu e nici oficiu de cadastru nici asociatie de locatari. ancom iti da un indicativ si dreptul de a emite in benzile de radioamatori. daca in loc de trx folosesti o galena si in loc de antena o grebla si merge la dx asta e problema ta. ancom nu are cum sa garanteze dreptul de a instala o antena. btw, statia de e/r nu e specificata in autorizatie...

  20. #20
    Moderator cristiand01's Avatar
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Bucuresti KN34AJ
    Age
    61
    Posts
    836
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Examen radiotehnica clasa I

    Aprecierea cu privire la antena, este putin fortata, chiar rautacioasa, si deloc documentata.
    Nu ma refeream deloc la "dreptul de a instala o antena", ci la faptul ca ai o antena legal detinuta si la care trebuie sa ceri aprobare pentru instalarea ei.
    Ma refeream ca ar trebui sa existe specificat clar in autorizatie ca titularul autorizatiei are dreptul sa detina si o antena pe care sa o utilizeze impreuna cu statia respectiva.
    Aceasta specificare expresa in autorizatie, ar scuti radioamatorii de multe probleme si neintelegeri cu asociatiile de locatari si autoritatile locale, cand vine vorba de instalarea unei antene.
    Nu toata lumea stie ca o statie de radioamatori, nu poate functiona fara antena (ba chiar unii cred ca este suficienta si o grebla, agatata la geam, ca sa realizezi legaturi)

    In autorizatie este specificat expres detinerea si folosirea statiei de radioamator : " Titularul este autorizat sa detina si sa utilizeze o statie de radioamator in conformitate cu prevederile Regulamentului de Radiocomunicatii pentru serviciul de amator din Romania."

    Insa nu se specifica nimic in autorizatie despre detinerea si utilizarea antenei aferente statiei de radioamator (ca daca antena nu este, nimic nu este).

    Cam la asta ma refeream eu, daca nu am fost suficient de clar.
    In autorizatie trebuie specificat clar faptul ca titularul autorizatiei este autorizat sa detina si sa utilizeze o statie de radioamator si o antena.
    Trebuie revizuita aceasta problema cu detinerea si utilizarea antenelor. (mai ales atunci cand este vorba de piloni pentru aceste antene)
    Simpla factura de cumparare de la magazin a unei antene, nu iti da dreptul automat sa o instalezi si sa o utilizezi, in regim de amator.

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Electronica si Radiotehnica
    By bchiriac in forum Vreau sa fiu radioamator !
    Replies: 1
    Last Post: 31-08-2016, 02:15 PM
  2. Amplificator QRO UHF Clasa C
    By yo3hjv in forum UHF si SHF
    Replies: 8
    Last Post: 13-07-2013, 10:00 AM
  3. Examen Radiotehnica - Ajutor!
    By YO3ILZ in forum Vreau sa fiu radioamator !
    Replies: 30
    Last Post: 24-10-2012, 02:39 PM
  4. Examen radioamator clasa 3
    By Delta04 in forum Vreau sa fiu radioamator !
    Replies: 72
    Last Post: 15-03-2011, 09:07 PM
  5. Lista de subiecte pentru examinare - Examen clasa III si II radioamatori
    By Radioamator in forum Vreau sa fiu radioamator !
    Replies: 0
    Last Post: 20-09-2007, 08:42 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

TeenTelecom - Provider internet fibra optica Bucuresti