Results 1 to 12 of 12

Thread: Firmware Ft-450

  1. #1
    Super Moderator mirzan daniel's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    kn37dl
    Posts
    470
    Rep Power
    10

    Firmware Ft-450

    Va salut!As vrea sa stiu unde pot gasi un cablu de conectare intre mufa de CAT de la FT 450 si un laptop.Laptopul este un HP 635.Va rog sa-mi dati un link de unde pot comanda așa ceva.As vrea sa rescriu firmware-ul transceiverului cu un update.Un link ce face trimitere la produsul care ma intereseaza mi-ar fi util.Multumesc!
    YO8RQP

  2. #2
    membru al forumului YO9IBC's Avatar
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Giurgiu, Romania
    Age
    43
    Posts
    633
    Rep Power
    10

    R?spuns la: Firmware Ft-450

    Aici, cam 100 si ceva de lei cu tot cu transport. Se trimite din UK si il primesti relativ repede. In China e mai ieftin, dar poti sta si 2 luni dupa el (in cazul in care soseste....).
    http://www.ebay.co.uk/itm/USB-Cat-Cable-for-Yaesu-FT-450-FT-950-FT-1000MP-FT-1000MP-Mk-V-1-8M-/121488566238?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item1c4948 67de

  3. #3
    Ω yo3igc's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    KN34AK
    Age
    35
    Posts
    34
    Rep Power
    0

    Re: Firmware Ft-450

    FT-450 are port serial asa ca un banal convertor USB - RS232 este suficient. De exemplu: http://www.emag.ro/cablu-googay-adap...8/pd/D649WBBBM
    73 de Alex!

  4. #4
    membru al forumului
    Join Date
    Nov 2008
    Posts
    51
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Re: Firmware Ft-450

    Nu toate cablurile USB-RS232 functioneza cu Yaesu (https://groups.yahoo.com/neo/groups/...s/topics/14901). Sunt discutii pe tema si pe grupul yahoo de la FT-950.
    Eu am un cablu cumparat cu ani in urma din YO de la o firma care nu mai exista dar am avut norocul sa functioneze la FT-950 cat si la FT-450.

    73,

  5. #5
    Ω yo3igc's Avatar
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    KN34AK
    Age
    35
    Posts
    34
    Rep Power
    0

    Re: Firmware Ft-450

    yo3cen, la linkul dat de tine se vorbeste despre un laptop cu serial nativ plus unul cu port serial oferit de o placa de extensie PCMCIA. Eu suspectez ca respectivul folosea un cablu de legatura in configuratie null modem desi in manualul pentru FT-450 scrie ca este nevoie de un cablu straight.

    Cu putina indemanare, se poate adapta usor si un convertor USB-serial care are mufa DB-9 legata in configuratie null-modem.
    73 de Alex!

  6. #6
    membru al forumului
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    București
    Age
    50
    Posts
    112
    Rep Power
    10

    R?spuns la: Firmware Ft-450

    La conectica.ro au cabluri usb2serial cu chipset FTDI. (au cabluri si cu 2 si 4 porturi seriale).
    Cablul dintre adaptor si FT-450 trebuie sa fie straight; 2 conectoare DB9 mama cu pinii conectati 1 la 1...

  7. #7
    Super Moderator mirzan daniel's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    kn37dl
    Posts
    470
    Rep Power
    10

    Răspuns la: R?spuns la: Firmware Ft-450

    Am gasit asa ceva la conectica.ro:

    http://www.conectica.ro/adaptoare-co...9-delock-61425

    http://www.conectica.ro/adaptoare-co...m-delock-65008

    La prima vedere cred ca rezolv problema cu aceste accesorii.Sau nu?
    YO8RQP

  8. #8
    membru al forumului
    Join Date
    Dec 2007
    Age
    28
    Posts
    301
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Firmware Ft-450

    Salut si La multi ani !!!
    Nu vrei sa iti impachetez eu un laptop, Armada 110, il expediez cu un curier, iti rezolvi treaba si apoi retur? Laptopul il folosesc rar, asa ca prea curind nu am nevoie de el.
    Costi

  9. #9
    Super Moderator mirzan daniel's Avatar
    Join Date
    Feb 2010
    Location
    kn37dl
    Posts
    470
    Rep Power
    10

    Răspuns la: Firmware Ft-450

    Salut Costi.Multumesc .Eu am laptop,mie-mi trebuie cablul de conectare intre el si FT-450AT.Vreau sa-i fac un update.
    YO8RQP

  10. #10
    Utilizator nou
    Join Date
    Dec 2012
    Age
    66
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Firmware Ft-450

    Salut Daniel,

    Ai rezolvat problema cu cele doua adaptoare de la Conectica?
    Pentru ca si eu am aceeasi problema!

  11. #11
    radioamator yo3hjv's Avatar
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    KN34BK
    Posts
    6,041
    Rep Power
    10

    Re: Răspuns la: Firmware Ft-450

    Quote Originally Posted by yo3iiz View Post
    Salut Daniel,

    Ai rezolvat problema cu cele doua adaptoare de la Conectica?
    Pentru ca si eu am aceeasi problema!
    Sunt foarte ok si interfetele si cablurile. Folosesc si eu. Nicio problema.
    Adrian
    YO3HJV - dar as vrea cu patru litere!
    http://yo3hjv.blogspot.com

  12. #12
    Utilizator nou
    Join Date
    Dec 2012
    Age
    66
    Posts
    2
    Rep Power
    0

    Răspuns la: Re: Răspuns la: Firmware Ft-450

    Multumesc pentru raspuns. Le am cumparate dar am zis sa intreb inainte de utilizare.
    Am si cablu direct DB9-DB9 mama-mama dar iesirea seriala din laptop am folosit-o pentru
    interfata (pentru ft450 din cartea d-lui Colonati).Asa ca nu am cum folosi acest cablu.
    Il foloseam numai pentru CAT cu aplicatia firmware pt FT450.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Firmware Dm3400
    By yo3gts in forum DMR
    Replies: 4
    Last Post: 09-07-2013, 09:50 AM
  2. Kantronics KAM PLUS Firmware update
    By yo3hjv in forum APRS
    Replies: 3
    Last Post: 29-12-2012, 01:16 PM
  3. firmware upgrade pentru FT9000/FT2000/FT950
    By yo3gjc in forum HF/HF+6m, incl. WARC
    Replies: 0
    Last Post: 30-11-2009, 10:21 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

TeenTelecom - Provider internet fibra optica Bucuresti